Potatiskrokätter


Potatiskrokätter

Ingredienser:

1 liter kokt kall potatis

3 msk smält smör

1 ägg

½ tsk salt

½ msk socker

1 msk hvetemjöl

Till stekningen ½ msk smör

Beredning:

Potatisen males eller sönder mosas fin det smälta smöret ,saltet sockert, det uppvispade ägget jemte hvetemjölet inarebetas med mjölad sked formas små bullar hvilka sedan skakas i kaffekopp med fint skorpbröd och stekes gulbruna på båda sidor serveras varma.

Recept från Gerda Jönsson Anneröd vid Brygge Sotenäs kommun. Handskriven kokbok, troligen skriven i början till mitten av 1900 talet.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.