Stuvade bruna bönor


Stuvade bruna bönor

Ingredienser:

3 kkp bruna bönor

2 l vatten

1 tsk salt

2 msk sirap

2 msk ättika

½ msk smör

1 liten msk potatismjöl

Beredning:

Bönorna rensas och lägges i blöt dagen innan de användes.

Sätts på i kallt mjukt vatten och får sakta koka tills de äro mjuka, de avredes med potatismjölet upplöst i kallt vatten och får ett godt uppkok då salt, sirap, smör ilägges och bönorna serveras.

Gott tillbehör till stekt rimmat fläsk, stekt falukorv och liknande. Clas

Recept från Gerda Jönsson Anneröd vid Brygge Sotenäs kommun. Handskriven kokbok, troligen skriven i början till mitten av 1900 talet.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.