Inlagd sill som jag gör det


Inlagd sill som jag gör det

Ingredienser:

4 st urvattnade salta sillfiléer

Ättikslag:

½ dl ättikssprit (12%)

1 dl strösocker

1,5 dl vatten

Kryddor:

1 msk hel svartpeppar

1 msk kryddpeppar

6 st nejlikor

1 st lagerblad

Grönsaker:

1 liten bit pepparrot

½ skivad rödlök

½ dl skivad purjolök

½ dl skivad morot

½ dl grovhackad dill (kan uteslutas)

Skalet från en halv citron (en lång skiva som du tar ut med en potatisskalare, kan uteslutas)

Beredning:

Koka ättikslagen tills sockret är helt upplöst, lägg i kryddorna och låt den kallna.

Skär de urvattnade sillfiléerna i önskad storlek.

Varva sill och grönsaker i en burk med tätslutande lock slå över den kalla ättikslagen.

Låt stå i minst ett dygn.

Clas Andersson

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.