Inlagd skarpsill


Inlagd skarpsill Mormors inläggning

Ingredienser:

Till sillen

Senap (skarp)

Dill

Salt

Sill 1 kg

Smör

Gör så här:

Filéa sillen:

Knippsa av huvudet och sprätta upp magen, ta ut inälvorna, dra försiktigt ut ryggbenet.

Blanda dill och senap.

Lägg sillen med skinnsidan nedåt, bred på dill- & senapsröran och lägg på en sillfilé.

Salta & stek i medelhög värme med smör. ”det blir inte gott med margarin”

Placera sillarna luftigt så att de svalnar så fort som möjligt.

Lagen:

¼ dl vitvinsvinäger

¾ dl Ättikssprit 12%

2 dl Vatten (van)

2 dl strösocker

8-10 st kryddpepparkorn

1 st lagerblad

Kokas tills sockret har smält ca 5 min

Låt lagen svalna

2 st rödlök

Ca 2 dl dill

Skiva rödlöken och grovhacka dillen

När sillen och lagen har kallnat

Varva sill, dill och rödlök i en väl rengjord burk med tätslutande lock häll på lagen så att det täcker.

Förvara kallt och låt stå minst två dagar men gärna en vecka.

Håller länge i kylskåpet så länge du inte är där med fingrarna och petar.

Sereringstips

Knäckemacka, gräddfil och lite pepparrot på toppen en kall pilsner och nubbe.

Monica Andersson/Phil

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.