Kryddsill


Kryddsill

Ingredienser:

2 tjog stor salt fetsill

Ättikssprit

Lagen:

1 del ättikssprit 12%

2 del socker

3 del vatten

Kryddorna:

Finstött grov salt 450gr

Strösocker 225gr

Kryddpeppar 50gr

Starkpeppar (svartpeppar) 12gr

Nejlikor 12gr

Spansk humle (oregano) efter smak

Lagerblad efter smak.

Beredning:

Sillen nypes (kallas också gäldrages) samt läggas i ättika 11/2 dag.

Därefter:

Skär sillen i passande bitar.

Koka socker, vatten och ättika tills sockret har löst upp sig.

Lägg i kryddorna och saltet. Låt kallna innan du lägger i sillen.

Gammalt recept upphittat av Monica Pihl

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.