Sillbullar af färsk sill


Sillbullar af färsk sill

Ingredienser:

5 stora färska sillar

1 tkp gräddmjölk

1 kkp fint skorpbröd

2 ägg

Salt, peppar och muskottblomma efter smak

2 msk smör eller flottyr till stekning.

Beredning:

Sillen rensas och tvättas väl samt befrias från skinn och ben, hvarefter den males eller hackas mycket fin. Uti sillfärsen inarbetas så småningom gräddmjölken, de uppvispade äggen det fina skorpbrödet och kryddorna. Af färsen formas bullar som stekes i god flottyr eller smör, serveras varma med sötsur sås.

Recept från Gerda Jönsson Anneröd vid Brygge Sotenäs kommun. Handskriven kokbok, troligen skriven i början till mitten av 1900 talet.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.