Sillsallad


Sillsallad

Ingredienser:

½ kg färsk kokt kött

½ kg kalla kokta potatisar

2 st salta urvattnade sillar

1 tsk söt grädde

1tsk skurna rödbetor

½msk socker

fin vitpeppar & ättika efter smak

1 par finskurna äpplen

1 eller 2 ägg

Serveras med grädde uppvispad med rödbetsaft.

Beredning:

Kött, potatis och sill skäres var för sig i små fina tärningar var efter det blandas tillsammans jämte de övriga ingredienserna, som också bör vara finskurna. Därefter upplägges sillsalladen på ett fat garneras med hårdkokt ägg rödbetor och persilja.

Recept från Gerda Jönsson Anneröd vid Brygge Sotenäs kommun. Handskriven kokbok, troligen skriven i början till mitten av 1900 talet.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.