Asiatisk Krabbsallad


Asiatisk Krabbsallad

Ingredienser 4 portioner:

Krabbkött av 2 st krabbor

Till salladen:

1 st finhackad grön chilifrukt

Saft från en lime (spara lite till såsen)

1 st fint riven vitlök

1 msk fint riven ingefära

1 kruka hackad koriander

½ dl sweet chili sås

4 st fint skurna salladslökar

Fisksås efter smak

2 msk sesamolja

Till såsen:

1 st avokado

Lite finrivet skal av lime

Några droppar limesaft

2 dl gräddfil

Salt

Tillbehör:

Salladsmix

Limeklyftor

Salladslök

Rädisor

Rostat bröd

Beredning:

Såsen: Lägg samtliga ingredienser i matberedaren kör på högsta hastighet tills du har en slät sås smaka av med salt.

Salladen: Blanda samtliga ingredienser till salladen, smaka av med fisksåsen (finns på den Asiatiska avdelningen i affären). Vänd försiktigt ner krabbköttet. Låt stå kallt i väl försluten förpackning. Salladen kan ätas direkt men mår bra av några timmar i kylen, upp till 8 timmar innan kan du förberda salladen.

Lägg upp krabbsalladen på en bädd av grönsallad, garnera med fint skurna rädisor och salladslök. Rippla över avokadosåsen och avsluta med en limeklyfta.  Servera med lite rostat bröd.

Tips:

Ta bort kärnorna på chilifrukten om du vill ha en mildare smak på rätten, de är mycket starka.

Du kan även servera denna rätt i ett snyggt cocktailglas. Trevligt vid lite mer festliga tillfällen.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.