Ört- & vitlöksgratinerade havskräftor


Ört- & vitlöksgratinerade havskräftor

4 portioner

Ingredienser:

12 st medelstora råa havskräftor

Ströbröd

Vitlökssmör

Ingredienser:

200 gram smör, rumstempererat

0,5 dl kallpressad rapsolja

6 vitlöksklyftor

1 msk Dijonsenap

1 dl av dina favoritörter (dill, persilja, basilika, dragon, körvel, timjan)

Saften från en halv citron

Finrivet skal från en halv citron

Nymalen svartpeppar

Salt

Gör så här:

Lägg samtliga ingredienser till vitlökssmöret i matberedaren och kör på högsta hastigheten tills allt är finfördelat.

Ps. Går utmärkt att förvara i frysen.

Dela havskräftorna på längden plocka ur magsäcken och den svarta tråden som går ned genom stjärten. Krossa klorna med kniven.

Lägg kräftorna i ugnsäker form med köttsidan uppåt, spritsa eller bred ut smöret jämt.

Strö ett tunt lager med ströbröd.

Kör in i ugnen näst högsta valsen i ca. tre-fyra minuter 270°C

Lägg upp på ett fat och häll över det smälta smöret som finns kvar i den ugnsäkra formen.

Ät och njut tillsammans med ett bröd som klarar att suga upp det goda smöret.

Recept Clas Andersson

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.