Stuvade krabbor eller hummer


Stuvade krabbor eller hummer

Ingredienser:

½ tjog krabbor eller 3 humrar

4 tkp god mjölk

3 msk vetemjöl

1 tsk socker

½ msk smör

1 liten msk ättika

Vitpeppar och muskot efter smak

Beredning:

Krabborna eller hummern kokas omkring 15 minuter upptages och rensas väl smöret smältes, vetemjölet vispas spädes under vispningen med mjölken då kryddorna ilägges & får koka några minuter. Krabb eller hummerköttet ilägges & får ett godt uppkok, avsmakas & serveras varmt.

Recept från Gerda Jönsson Anneröd vid Brygge Sotenäs kommun. Handskriven kokbok, troligen skriven i början till mitten av 1900 talet.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.