Stufvad blomkål


Stufvad blomkål

Ingredienser:

2 medelstora blomkålshufvud förvälles uti 1l vatten och 1 tsk salt stufvas uti 1½ msk smör

2 msk hvetemjöl

4 kkp gräddmjölk

Salt och socker efter smak

Beredning:

Blomkålen rensas och lägges i ättikblandat vatten omkring en halvtimma, den sättes sedan på i saltat kokande vatten och får sakta koka tills den kännes mör, den tages upp och får afrinna. Smör och mjöl sammanfräses, mjölken tillsättes lite i sänder och får under vispning koka några minuter, blomkålen skäres i klyftor och lägges uti, afsmakas med socker och salt stuvningen lägges upp och serveras varm.

Recept från Gerda Jönsson Anneröd vid Brygge Sotenäs kommun. Handskriven kokbok, troligen skriven i början till mitten av 1900 talet.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.