Stufvade morötter


Stufvade morötter

Ingredienser:

1 kg morötter

1½ l vatten

1 tsk salt

½ tsk socker

1 msk smör

2 msk hvetemjöl

1 msk finhackad persilja

Beredning:

Morötterna skrapas och tvättas väl och skäres i fina strimlor påsättes i ljummet vatten och morötterna får sakta koka tills de äro mjuka då det afvredes med smör och mjöl. Salt och socker ilägges samt den finhackade persiljan hvarefter morötterna äro färdiga att servera.

Recept från Gerda Jönsson Anneröd vid Brygge Sotenäs kommun. Handskriven kokbok, troligen skriven i början till mitten av 1900 talet.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.