
Grillad makrill Á la Canaria
4 portioner
Ingredienser:
8 st makrillfiléer ca. 100 gram styck
Saltlag:
1 liter vatten
1 dl salt
Marinad:
1 msk paprikapulver (gärna starkt om det finns i skåpet)
1/2 dl matolja
2 krm malen spiskummin
1 msk sambal oelek
2 vitlöksklyftor
1 näve hackad koriander
1/2 citron Citronsaft
Till servering:
Citronklyftor
Blandad sallad
Papas Arrugadas
Mojo verde
Beredning:
Saltlagen: Blanda 1 liter iskallt vatten med 1 dl salt, lägg i makrillfiléerna, vätskan måste täcka makrillarna. Låt sedan detta stå i kylskåpet i en timma. För att sedan sköljas av snabb i kallt vatten.
Under tiden gör du marinaden och resten av tillbehören.
Marinaden:
Blanda samman alla ingredienser till marinaden för att sedan blanda detta med makrillfiléerna gärna i en plastpåse som försluts, låt ligga i ca. en timme max två.
Papas Arrugadas klicka här
Mojo verde klicka här
Grillningen:
Se till att du har mycket hög värme på grillen. Sätt en halv lök på en grillgaffel som du sedan doppar i lite matolja och stryk de väl rengjorda grillgallret med löken.
Sedan placerar du makrillfiléerna på grillen med skinnsidan nedåt grilla i ca. tre minuter på varje sida, låt vila i några minuter och servera.
Clas