Lättrimmad hälleflundra med brynt smör och nyriven pepparrot
Ingredienser 4 personer:
800 gram filé av hälleflundra
1 liter vatten
100 gram salt
1/2 st citron
200 gram smör
200 gram nyriven pepparrot
1 citron i fyra klyftor
Späda primörer
Dill
Potatis
Beredning:
Blanda 1 liter kallt vatten med 100 gram salt, skiva en halv citron i tunna skivor, lägg hälleflundran och citronskivorna i saltvattnet. Efter en timme är fisken färdigrimmad.
Koka hälleflundran: Se tillaga fisk.
Bryn smöret och riv pepparroten fint. Koka primörerna i lättsaltat vatten.
Lägg primörerna på tallriken och placera hälleflundran och citronklyfta ovanpå. Lägg en väl tilltagen dillvippa på fisken.
Servera pepparrot och brynt smör i små skålar vid sidan om och servera med nykokt eller pressad potatis.