Hotchpotchsoppa
Ingredienser:
1 kg fårbringa
3 l vatten
1 msk smör
1 ½ msk hvetemjöl
1 purjolök
3 st morötter
2 st palsternackor eller selleri
1 blomkålshuvud
1 kkp färska eller konserverade ärtor
2 små jordärtskockor
1 liten msk salt
10 pepparkorn
Beredning:
Fårbringan knäckes och tvättas i ljummet vatten påsattes att koka med vattnet till köttet är halftkokt, tages det upp och skäres i fyrkantiga bitar som brynes i en msk smör jämte. Purjolöken skäres i strimlor, mjölet strös över och köttet omröres väl samt påspädes med buljongen och får sedan sakta koka tills köttet är mört morötterna, selleri och palsternackorna ansas och skäres i fina strimlor och ärtorna, detta får koka i vatten och lite salt tills de äro mjuka, jordärtskockorna och blomkålen får likaledes koka i saltadt vatten, då grönsakerna äro kokta lägges de jämte sitt spad i soppskålen buljongen skumas noga afsmakas med peppar, salt och samt hälles jämte köttet över grönsakernas ansättningen serveras genast.