Hummer


Hummer

Vår ädlaste råvara från havet.

07:00 den första måndagen efter 20 september, kan man se hur båtarna lämnar hamnen för att lägga ut dem första hummertinorna, mycket hemlighetsmakeri och gubbsnack är det, både innan och under de första veckorna kring hummerfisket. Jag har väl aldrig hört om något ”lyckat fiske” utan alla pratar om hur lite hummer de har tagit upp och alla har sina alldeles speciella ställen där de lägger i sina hummertinor.

Under de första veckorna lever hela kommunen upp och krogarna fylls med gäster som låter sig väl smaka av hummersupéer fyllda med olika anrättningar av hummer, kockarna försöker överträffa sig själva år efter år med nya spännande rätter och oftast lyckas de mycket väl.

Men det är väl trots allt en nykokt lokalt fångad hummer som serveras naturell som är det allra bästa.

För att läsa och lära sig mer om Hummer kan du alltid besöka Hummerakademin klicka här. Hummerakademin har sitt säte i Hunnebostrand och arbetar aktivt för att informera och visa upp detta fantastiska skaldjur.

Det annordnas även olika aktiviteter kring hummerfisket. Turister erbjuds att åka med ut på hummersafari och vara med att fiska hummer, något som blivit en mycket uppskattad aktivitet. Det erbjuds olika paket där man kan vara med på själva fisket och sedan få avnjuta den senare på någon restaurang.

Clas Andersson

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.